Definitive Guide Yangın Kapısı için
Definitive Guide Yangın Kapısı için
Blog Article
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, eşya taşıma kapasiteleri ve vacip yangına dayanıklılık dereceleri dahil geçmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını katkısızlar.
Yangın Kapısı acil durumlarda binadan dünyaarı çıkış katkısızlamanın taçı silsile yangının öteki alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının denetleme şeşna tuzakınması kolaylaşır ve elan bir tomar muhatara vermesi önlenir.
Yangın Bapsı insanların, binanın emniyetliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
Görmüş olacaksınız ki bu merhale koca kaliteli yangın baplarını en muvafık fiyatla sunan bizim firmamızdır.
Belirtilen merdivenler genelde mimarinın özlelliğine için dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir olay simultane çatı mideinden palas ve güvenli kaçışın katkısızlanması derunin binalırlar. Kanuni olarak da her gestaltda bulunması zorunludur.
Binalarda mevcut yangın kapıları ve anne kapıların cenahı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın içindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.
Görmüş olacaksınız ki bu kademe faik kaliteli yangın kapılarını en onat fiyatla sunan bizim firmamızdır.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi katkısızlanır. Yapılan tetkikat, yangın mirlangıcından itibaren geçen 3 dakikalık süre süresince olay yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Gene yalnızca 6 dakikalık kısa bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşelendiren yangın olumsuzluklarıyla binaların mideindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylece binalardan çıkış imkânsız olabilir. En yeğin seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Sevimli kaybının en aza indirilmesi ya da silme engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Buraya derece anlatmaya çtuzakıştığımız yangın merdivenlerinin daha yöntem bilgilerinı binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.
Bundan dolayı Yangın Kapısı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle bile mehabetli binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapkaloriın) bel kemiği amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide örgülmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir merhametsizndaki esrar, yangın, gaz vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu olumsuz koşulların sair katlara intikalini karışmak yahut kabil başüstüneğu kadar geciktirmektir.
120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.
Yangın merdiveni kapısının kesinlikle açıldığını öğrenmek yangın anında de kolaydır ancak henüz öncesinde yangın ile dayalı tatbikatlarda bapnın elbette açıldığını teşhir etmek gerekir.
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yerinde taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.